moshaverrkhob
moshaverrkhob

حس مالكيت در كودكان يكي از موضوعات دشوار براي والدين و كودكان مي باشد كه چالش هاي زيادي را به همراه دارد.

اين حس از سن ۲۰ماهگي شروع مي شود و در سن دو و نيم سالگي به اوج مي رسد، در اين سن حساس كودكان به وسايل و اسباب بازي هاي خود احساس مالكيت بسياري دارند و به هيچ عنوان حاضر نيستند آن را با ديگران تقسيم كنند.

والدين در اين هنگام نمي دانند با فرزندشان چطور برخورد كنند و شيوه تربيتي صحيح را نمي دانند به همين دليل اين موضوع منجر مي شود تا جروبحثي ميان والدين و كودك به وجود آيد.

والدين اگر آگاهي درست و كافي را از احساس مالكيت كودك در اين سن خاص داشته باشند به راحتي مي توانند سازگاري و رشد اجتماعي كودك كمك كنند و به او كمك كند تا حس مالكيت كودك را رشد دهد.


حس مالكيت در كودكان چيست؟
كودك در هر دوره از رشد خود ويژگي ها و حالت هاي منحصر به فرد خودش را دارد و او در هر دوره از رشد كودك از نظر اجتماعي، شناختي، هيجاني و جسماني ويژگي هاي خاصي از خود نشان مي دهد.

يكي از ويژگي هاي مهمي كه در رشد اجتماعي كودك به وجود مي آيد احساس مالكيت كودك مي باشد.

كودك در دوره از رشد از سن ۲۰ماهگي تا ۵ سالگي احساس مالكيت خاصي كودك به وسايلش دارد و در سن ۲.۵ احساس مالكيت او به اوج مي رسد.

كودكان نسبت به وسايل و اشيا بيروني و اسباب بازي هاي خود بسيار حساس هستند و احساس تملك و مالكيت خاصي به آن ها دارند و اگر كسي وسايل آن ها را بردارد و يا احساس كنند كه وسايل آن ها در خطر هستند واكنش هايي از خود نشان مي دهند.

واكنش هاي آن ها مي تواند به صورت گريه و زاري و لجبازي كردن باشد و هم چنين مي تواند مقاومت خاصي براي به دست آوردن وسايل خود نشان دهند.

احترام به حس مالكيت كودك
والدين معمولا اطلاعاتي در مورد احساس مالكليت در كودكان و روش هاي صحيح برخورد با كودك در اين زمينه را نمي دانند.

به همين دليل رفتار نادرستي با كودك دارند و اين رفتار نامناسب باعث مي شود تا بر سازگاري و رشد اجتماعي كودك تاثير منفي بگذارد.

والدين بايد در مورد اين موضوع اطلاعات و آگاهي خود را بالا ببرند تا بتوانند در رشد اجتماعي كودك به او كمك كنند چون رشد اجتماعي يكي از عوامل اصلي رشد كودك مي باشد.

بايد درك كنيد كه اين موضوع طبيعي است و براي رشد اجتماعي كودك لازم مي باشد و كودكي كه اين احساس را دارد رفتارهاي ناهنجاري از خود نشان نمي دهد.

برخورد صحيح با حس مالكيت كودكان
طرز برخورد با احساس مالكيت در كودك بسيار مهم است زيرا اگر به حس كودك توجه نشود و به آن احترام گذاشته نشود كودك آزرده خاطر و ناراحت مي شود و ممكن است نسبت به والدينش دلگير شده و حس خوبي نداشته باشد و فكر و نگرش او نسبت به خانواده و اطرافيانش تغيير مي كند.

والدين بايد بهترين و مناسب ترين برخورد را با كودك خود داشته باشند تا به روحيات او لطمه اي وارد نشود، والدين بايد به اين نياز كودك توجه خاصي داشته باشند و به آن احترام بگذارند.

علاوه بر احترام گذاشتن به كودك بايد حس همدلي، دوستي و بخشندگي را به كودك آموزش دهند تا كودك به خوبي رشد كند.

۱. استفاده از وسايل و اسباب بازي به صورت مشترك
در اين سن بايد كودك را با بازي هاي گروهي آشنا كرد تا دوستاني براي خود پيدا كند و با چند كودك با هم بازي كنند و هدف آن ها در بازي يكي باشد.

همچنين مي توان كودك را براي همكاري در كارها دعوت كرد و كارها را با او تقسيم كرد، و به كودك آموزش داد تا به يك هدف مشترك به خوبي برسد.

اگر با كودك برخورد درست و صحيحي داشته باشيد مي توانيد او را با همكاري، رعايت نوبت و بخشندگي به خوبي آشنا كنيد و اين ويژگي ها را در او تقويت كنيد.

۲. حس مالكيت در كودكان، گفتگو با كودك
والدين مي توانند با كودك خود به گفتگو بپردازند و مسائل را براي او توضيح دهند اين برخورد مي تواند مفيد باشد.

اگر نسبت به وسايلش بسيار حساس باشد و تملك خاصي به آن ها داشته باشد مي توانيد دليل اين رفتارش را از او بپرسيد كه چرا اين حس را نسبت به وسايلش دارد.

اين رفتار صحيح باعث خواهد شد تا كودك احساس خود را به خوبي بيان كند و شما متوجه شويد كه كودك به چه دلايلي اين رفتار را از خود نشان مي دهد.


حس مالكيت در كودكان
۳. آموزش به كودك هنگام ندادن اسباب بازي به ديگران
اگر كودك به يكي از اسباب بازي هايش بسيار احساس مالكيت مي كند و تملك خاصي به آن دارد و تحت هيچ شرايطي آن را به دوستان و همبازي ها خود نمي دهد بايد با كودك خود حرف بزنيد و به او فرصت دهيد تا در مورد حرف هاي شما فكر كند.

با اين روش شما مي توانيد او را با مفاهيمي مانند تقسيم كردن وسايل، بازي مشترك و گروهي را براي او بيان كنيد تا دفعه بعد راحتر با همبازي هايش بازي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-حس مالكيت در كودكان| ۱۱ درمان قطعي روانشناسي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/19  ] [ ۱۱ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب